Drone Technologies Kft.


Az MVM Csoport startup-inkubációs cége, a Smart Future Lab (SFL) Zrt. által létrehozott Drone Technologies Kft. célja, hogy felmérje a dróntechnológia alkalmazásának lehetőségeit az energetikai szektorban. A vállalkozás olyan adatbázis-kezelő szoftvert fejleszt, amely drónra szerelt érzékelők által begyűjtött adatokból képes a távvezetékek optimális kiépítéséhez, karbantartásához információkat szolgáltatni.

A különböző szenzorok, mint például hőérzékelők, vagy képrögzítők által nyert adatok elemzésével a távvezeték infrastruktúra fejlesztésének igényei, hatásai jól meghatározhatóak, ezáltal többek között minimalizálható a hálózat építésével járó környezeti terhelés. A távvezetékek üzemeltetésében biztonságos fizikai állapotfelmérés, energiaveszteség-vizsgálat valósítható meg.

A startup egyebek mellett egy vezetékhúzó drón kifejlesztését célozza meg a kapcsolódó irányító es adatfeldolgozó szoftver kialakításával együtt. A fejlesztésben együttműködik a Budapesti Műszaki Egyetem, amely a szimulációk, laboratóriumi tesztek lebonyolítását végzi, valamint az MVM OVIT Zrt., amely gyakorlati felhasználási szakértőként a műszaki feladatok meghatározásában, tesztelésben partnere a cégnek.

Felkeltettükaz érdeklődésedet?


Kattints, tájékozódj részvételi feltételeinktől és jelentkezz!

Részvételi feltételek Jelentkezés

Partnereink

Kérdésed van?


Írj nekünk, kollégáink rövid időn belül válaszolnak..


Név
E-mail