Power-to-Gas Hungary Kft.


A lokális és regionális energiapiacok – az EU-s és a kormányzati fenntarthatósági célkitűzésekkel összhangban – átalakuláson mennek keresztül, melynek kulcsa a megújuló energiaforrások minél nagyobb mértékű hasznosítása.

E kihívásokra piacképes megoldást nyújthat a Power-to-Gas Hungary Kft. által, a Chicagoi Egyetem kutatásai alapján, az Electrochaea GmbH-val együtt fejlesztett power-to-gas technológia, mely képes a villamos energiát biometánná alakítani, és azt a szabványos földgázhálózatokba injektálni. Ez rugalmas, a keresletet és kínálatot kiegyenlítő megoldást jelent a villamosenergia-hálózat stabilitásának fenntartására. Mivel a földgázhálózatok jelentős szabad kapacitásokkal rendelkeznek, a technológia lehetővé teszi a nagy volumenű, ipari méretű energiatárolást is. Mindemellett a technológia illeszkedik a fenntarthatósági és dekarbonizációs törekvésekhez, mivel a power-to-gas folyamat egyik inputtényezője a szén-dioxid.

Jelenleg a Power-to-Gas Hungary Kft. olyan K+F+I tevékenységet folytat, amelynek célja, hogy 2020-ra több, legalább 2,5 MWe méretű power-to-gas üzemet építsen, amellyel Magyarország világvezetővé válhat a biometán előállítása területén. További K+F+I potenciált képvisel a power-to-gas üzem összhatásfokának javítása, veszteségek csökkentése, szubsztrátum hasznosítási lehetőségek azonosítása, új rendszerkapcsolatok feltárása és rendszerbe integrálása, valamint üzemeltetési stratégiák és az azokhoz kapcsolódó informatikai szolgáltatások biztosítása.

Felkeltettükaz érdeklődésedet?


Kattints, tájékozódj részvételi feltételeinktől és jelentkezz!

Részvételi feltételek Jelentkezés

Partnereink

Kérdésed van?


Írj nekünk, kollégáink rövid időn belül válaszolnak..


Név
E-mail